توصیه در مورد اموزش کودکان معلول ذهنی: (یادگیری کودک کم توان ذهنی)
-
در انجام کار و به نتیجه رسیدن کودک شتاب به خرج ندهید. با توجه به شناختی که نسبت به کند کاری آنان دارید به آنان فرصت دهید تا بلاخره کار خود انجام دهند.
-
تکرار و تمرین زیاد لازمه یادگیری هر مفهوم یا مهارت از طرف کودکان عقب مانده ذهنی است.هر مهارت هر چقدر ساده باید آنقدر تکرار شود تا از طرف او مورد یادگیری قرار بگیرد.
-
رفتار شما باید با آنان مانند رفتار با کودکان عادی باش.،ولی در عین حال انتظار عکس العمل کودکان عادی را نباید از آنان داشته باشید.
-
در صورت عدم توفیق در یادگیری از تحقیر،ملامت و سرزنش وی بپرهیزید .و بدانید که خود کودک از عدم کفایت خود در انجام امور به حد کافی رنج میبرد.
-
کودک را به نیمه تمام کردن کارها عادت ندهید.بهترین اقدام آنست که کاری را به او واگذار نماییم که اطمینان داشته باشیم تا اخر قادر به انجام آن است.
-
اکثر این گروه فاقد دقت و تمرکز روی یک موضوع خاص بوده.در خلال آموزش از موردی به مورد دیگر جلب میگردند.با ایجاد انگیزش کافی آنان را در انجام کارد مورد نظر جذب نمایید.این خود تمرینی خواهد بود در داشتن تمرکز روی موردی خاص که نهایتا جنبه درمانی نیز دارد.
-
در طی یادگیری هر موضوع،توصیه ها و سفارشات کلامی کافی نیست یاید کودک عملا با موضوع اشنا شده؛در طی تجربه آنرا کسب کند.
-
سعی کنید از اقدام به کارهایی که از آنان انتظار ندارید،خود نیز پرهیز کنید.نباید به تصور اینکه آنها«نمی فهمند»بسیاری از کارهائیکه از انان انتظار ندارید از خودتان سر بزند.
-
در مورد ایجاد عادات خوب و رفع عادات بد،تا مادامیکه اینگونه امور در قالب حرف و ارائه پند و نصیحت باشد هیچگونه ارزشی ندارد،بلکه باید از عینیت برخوردار بوده،ضمنا توسط دیگران نیز رعایت شود.
-
همیچگاه کودک را به خاطر یادنگرفتن مسئله ای سرزنش نکنید.توجه داشته باشید که در شرایط مساعد هر کس طالب اموختن مطالب جدید است.پس به دنبال دلیل نامساعد بودن شرایط یادگیری یاشید.
-
تمرینات یادگیری کودک کم توان ذهنی را به صورت برنامه های خشک کلاسی ارائه نکنید،بلکه بصورتی از کودک بخواهید که حالتی بازیگونه داشته باشد.
-
توجه داشته باشید که کودک عقب مانده ذهنی در ازاء هر کار خوبی که انجام می دهد. احتیاج به تشویق دارد و این تشویق جز نشان دادن احساس رضایت از طرف شما به نحویکه متوجه آن گردد،.نیست.توجه داشته باشید که اگر یادگیری و فعالیت های مثبت اوبا تشویق توام نگردد،کم کم از انجام آنها خسته می شود.
-
دقت داشته باشید که فرامینی که به کودک می دهید .کاملا واضح و روشن و قابل درک برای او باشد.از بکار بردن جملات پیجیده و گنگ پرهیز کنید.
-
دقت کنید آموزش از حداکثر سادگی برخوردار باشد تا یادگیری آن برای کودک مقدور گردد و در هر مرحله آنقدر صبر و مقاومت داشته باشید تا کودک کاملا انرا یاد بگیرد.
-
داشتن زمینه قبلی در آموزش در هر مرحله رکن اساسی است. باید ببینید این مرحله از اموزش را که دارید به او عرضه میکنید،آیا مرحله مقدماتی تر آن مهارت را می داند؟
-
در مورد انجام کارها تا حدی که خود قادر به انجام آن است اورا ازاد بگذارید و مواردی زا قادر به انجام ان نیست فقط در کنار او به او کمک کنید.
معلول ذهنی و مشکلات و یادگیری کودک کم توان
تشخیص افتراقی عقب ماندگی ذهنی و کودک تنبل
کم توانی ذهنی Mental Retardation
اغاز یک برنامه رشد زبان برای کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر
رشد زبان برای کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر
عقب ماندگی ذهنی در کودکان و نوجوانان
اینستاگرام کلینیک یاشا ـ خدمات گفتاردرمانی ـکاردرمانی ـ روانشناسی در گرگان
2 دیدگاه