خودکشی در جوانان
خودکشی در جوانان در واقع به منظور برآوردن نیازها، تسکین دردها و مقابله با رقابتها و فشارهایی است که قسمتی از مسائل جوانان امروزی را تشکیل می دهند. در آمریکا خودکشی سومین عامل مرگ جوانان پانزده تا بیست و چهار سال است.
علل خودکشی
خودکشی دارای عوامل مختلف و چندجانبه است. نویک در 1984 می گوید: خودکشی نتیجه اثرات بسیاری از مسائل پیچیده ای است. که در طول زندگی اتفاق می افتد. معمولا مشکلات فراوان و جدی و مستمر یکی از عوامل خودکشی است.
وقتی بچه ها به سن جوانی می رسند این مشکلات جدی تر می شوند. گاهی هم شکستهای متمادی عامل خودکشی است. زیرا در پی این شکستها تمام روابط خوب جوان از بین می رود. و احساس تنهایی بر او غلبه می کند. معمولا اتفاقات یا عواملی که باعث این اقدام می شوند در اکثر جوانان مشابه است.
عواملی چون ترک بچه ها، طلاق والدین، مرگ یکی از والدین، ازدواج مجدد یکی از آنها، نقل مکانهای بزرگ و تغییرات مدرسه، به انجام این عمل کمک می کند.
این اتفاقات را می توان به صورت یکسری کمبودها و شکافها توضیح داد. یکی از چهره های مهم حوادث این است. که به نظر می رسند پایان ناپذیر اند. و هیچ وقت کاهش پیدا نمی کنند. عده ای عقیده دارند خودکشی می تواند حاصل ژنهای مورثی باشد. که با فشارهای بزرگ محیطی فعال می شوند.
مطالعات نشان داده اند بسیاری از جوانانی که درگیر این اختلالات هستند از سیستمهای هرمونی غیرطبیعی برخوردارند.
استفاده از انواع مختلف مواد مخدر یکی دیگر از عوامل خودکشی است. جوانان با استفاده از این مواد می خولهند مشکلات اولیه خود را که قادر به مواجهه با آنها نیستند حل کنند. ولی مسائل ثانویه و بعدی به آنها اضافه و در نهایت به خودکشی ختم می شود.
مداخلات درمانی
هدف درمان در مورد این جوانان عبارت است از:
حمایت از آنها برای جلوگیری از زیانهای بیشتر.
کاهش کشش به طرف خودکشی.
کاهش عواملی که در خودکشی موثر اند.
افزایش عواملی که آنها را در مقابل خودکشی و اقدام مجدد به خودکشی حمایت می کند.
اگر یک جوان از نظر فیزیکی به خود صدمه زده است. ابتدا باید صدمات را درمان کرد. وقتی صدمات فیزیکی درمان شد متخصصان مختلف همراه با والدین برنامه های درمان را طرح ریزی می کنند.
درمانهای گروهی با خانواده، درمانهای گروهی با دوستان و درمان فردی می تواند مشکلات را کاهش دهد.
برنامه های پیشگیری که برای این موارد طرح ریزی می شوند می توانند دانش آموزان را در مهارتهای تطبیقی کمک کند. و به آنها یاد دهد که چگونه با فشارها کنار بیایند. و آنها را کنترل کنند. مشاوره و سایر خدمات کمکی را باید در سالهای مدرسه برای این جوانان فراهم آورد.
معلمان و سایر کارکنان آموزشی چون زمان زیادی در کنار این نوجوان هستند. می توانند نقشهای مهمی در این زمینه ایفا کنند. ممکن است یک معلم مربی ورزشی یا مشاور اولین کسی باشد که به وضعیت نامناسب جوان پی می برد.
پایین آمدن نمرات درسی، چگونگی روابط اجتماعی، نوع توجه جوانان، می توانند نشانه هایی از مشکل باشند. و یک معلم حساس وظیفه دارد مشاهدات خود را با مشاور یا روان شناس مدرسه درمیان بگذارد. اغلب معلم اولین کسی است که می فهمد جوان فکر خودکشی در سر دارد. این اطلاعات گاهی از طریق نوشته ها و کارهای جوان به دست می آید.
معلمان با استفاده از خدمات مدرسه و سایر امکانات می توانند در پیشگیری از این مشکل کمک بزرگی باشند. آنها با همکاری صحیح و حمایتهای درست می توانند برای کمک به جوانی که فکر خودکشی دارد موثرترین قدم را بردارند.
شنوایی سنج ـ لیست بهترین شنوایی شناسی در گرگان (Audiologist)
با ما در ارتباط باشید.