اختلال قلبی
مریم با یک ناراحتی قلبی به دنیا آمد. دیواره قلب او در بدو تولد مشخص بود. و خون اکسیژندار و بدون اکسیژن با هم مخلوط می شد. در نتیجه رنگ صورت وی آبی به نظر می رسید. یرقان هم داشت. از همان ابتدا او را برای تشخیص بیشتر و مشخص کردن علت یرقان آماده کردند.
پزشک بعد از اینکه تشخیص داد قلب کودک اختلالاتی دارد که ارثی یا مادرزادی است. از والدین برای جراحی اجازه خواست. چند ساعت بعد از تولد مریم جراحی شد. و اگر تا چند روز استقامت نمی کرد از بین می رفت.
از آن زمان تا به حال مریم چند جراحی دیگر قلبی داشته است. و ابزاری الکتریکی هم در قلب وی به کار گرفته شده است. او از میان تمام این مشکلات سالم بیرون آمد. و به مدرسه رفتن خود ادامه داده است.
فعالیتهای فیزیکی وی محدود شده. ولی فعالیتهای ساده را همچنان ادامه می دهد. اخیرا در سن 11 سالگی مشکلات قلبی مریم بدتر شد. گردش خون غیرعادی و صرع هم اضافه شده بود. گردش خون ضعیف باعث شد پاهایش به خواب بروند. متخصص قلب و دیگر پزشکان متخصص سعی می کنند این مشکلات را هم از بین ببرند.
خوشبختانه مریم والدین خوبی دارد و او را در همه موقعیتها همراهی و تشویق می کنند.
تعاریف و مفاهیم
بیماریهای قلبی بیشترین علل مرگ را در آمریکا تشکیل می دهند. شناخت اناتومی و عملکرد قلب برای تعریف این بیماریها لازم است. قلب افراد نرمال به اندازه مشت بسته آنها است. و از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. که هرکدام مسئولیتی مهم برعهده دارند.
هر مشکلی در این قسمتها پیش آید ممکن است موجب بیماریهای قلبی شود.
4 نوع بیماری قلبی وجود دارد.
- بیماریهای قلبی ارثی یا مادرزادی
- بیماری رماتیسم قلبی
- حمله های قلبی
- نقص نارسایی احتقانی قلب
در اینجا عوامل موثر در در بیماریهای مورثی و بیماری رماتیسم قلبی بیشتر مدنظر خواهد بود.
بیماریهای مادرزادی در همان بدو تولد به وسیله پزشک مشخص می شوند. در اکثر نوزادانی که رنگشان آبی است و اختلال در تنفس دارند و در ساختمان و عملکرد قلب مشکل دارند. دیواره فلب با بطنها باز است.
اخیرا جراحی در بیماریهای قلبی ارثی و غیرارثی بسیار موفق بوده است. حتی گاهی با گیوند قلب این بیماریها درمان خواهند شد.
بیماریهای رماتیسم قلبی حاصل یک تب و عفونت رماتیسمی می باشد. اگرچه تب رماتیسمی روی تمام بدن اثر داد تاثیر آن روی قلب و بافتهای پیوندی بدن شدید است. ماهیچه ها و دریچه ها و جدارقلب کسی که دچار این بیماری است ملتهب می شود. و ممکن است برای همیشه آسیب ببیند. در ای بیماری احتمال دارد به خاطر نقص زیاد، قلب از کار بایستد و باعث مرگ زودرس شود.
علل اختلال قلبی
بیماریهای قلبی مادرزادی ممکن است ناشی از عوامل مختلفی چون استفاده مادر از داروها یا مواد مضر و مخدر یا ابتلای مادر به سرخجه در مراحل حساس رشد جنین باشد. این امکان هم وجود دارد که اختلال نتیجه یک تمایل ژنتیکی باشد که در اثر عوامل محیطی ظهور کند.
آمار نشان می دهد که از هر 1000 نوزاد یک نفر بیماری قلبی مورثی دارد. که بیشتر آنها از بین می روند. در بین کودکانی که زنده می مانند در پایان یک سالگی از هر 30000 کودک یک نفر دارای قلب غیرنرمال است.
آمار مربوط به بیماری رماتیسم قلبی نشان می دهد که از هر 1000 کودک سنین دبستانی بین 2 تا 7 درصد و از 1000 جوان 5.7 تا 7.8 درصد مبتلا هستند.
مداخلات درمانی
اختلالات و مشکلات قلبی در کودکان با روشهای گوناگون قابل درمان است. بیماریهای قلبی مادرزادی و رماتیسمی را معمولا می توان با جراحی ترمیم کرد.
برنامه های مناسب ورزشی و استراحتها کودکان را برای درمان بیشتر آماده می کند. داروهای قلبی مانند دیژیتالها ممکن است نقش مهمی در پروسه درمان داشته باشند. فرد دارای مشکل قلبی باید همیشه زیرنظر پزشک باشد و به طور مرتب تحت معاینه قرار گیرد.
با ما در ارتباط باشید.