دوازده استراتژی مراقبت فردی برای درمانگران
1.ارج نهادن به شخصیت درمانگر
مراقبت فردی درمانگر با خود آگاهی و خود ارزشمندی آغاز می شود. باید خود را درست مانند بیماران تان ارزیابی کنید : آسیب ها و نقاط ضعف خود را شناسایی کنید ، با نوشتن مطالب ی به صورت روزانه می توانید پیشرفت خود را تحت نظر داشته باشید .تلاش کنید از بازخوردهای صادقانه ی همکاران و نزدیکان تان بهره مند شوید.نباید هدف تان از این فرآیند تنها اضافه کردن مواردی جدید به فهرست کارهای تان باشد بلکه این کار باید تبدیل به یک اولویت شود. و کارهایی را که در نظر دارید حقیقتاً انجام دهید.
2 توجهی دوباره به ارزش های حرفه ای
دوباره به امتیازهای شغل تان بیاندیشد، از کار خود رضایت داشته باشید. یاد روزهای پر شور زمان تحصیل تان را در خاطر زنده کنید و این جمله ی امرسون را به خاطر بیاورید: “این یکی از جالب توجه تر ین ویژگی های زندگیست که اگر فردی صادقانه تلاش نکند به خودش کمک کند، نمی تواند به هیچ فرد دیگری نیز کمک کند .”
3 .شناخت آسیب ها
با صدای بلند به خود بگویید کار پزشکی خصوصاً توانبخشی، طاقت فرساست و باید این واقعیت را قبول کرد . این کار همراه با تنش های خاص خود بوده و در زمره ی کارهای غیر ممکن قرار می گیرد. همواره به استرسورهای رایج در این شغل مانند انزوا، فشار کار، محیط نامناسب و مواردی مشابه با آن توجه داشته باشید . با دیدگاهی واقع گرایانه به این مسائل نگاه کنید. سعی کنید در این کار نگرشی گروهی به مشکلات داشته باشید و خود را از کمک دیگران محروم نکنید .
4.مراقب جسم خود باشید
نیازهای جسم خود را نادیده نگیرید. خواب کافی و تغذیه ی مناسب مواردی هستند که همه به آن نیاز دارند و افرادی مانند شما بیشتر باید مراقب سلامت جسمانی خود باشند. سعی کنید زمانی را برای ورزش منظم اختصاص دهید، سلامت جسم و ساده ترین اصول تغذیه می توانند نقش مهمی در سلامت کلی فرد داشته باشند. و شما نیز باید همواره این موضوع را در فکر خود داشته باشید .
5 .پرورش روابط.
در دفتر یا مطب خود یک شبکه ی پشتیبانی ایجاد کنید : این حمایت توسط افرادی مانند همکاران، گروه های نظارت، متخصصان و … بدست می آید. این حمایت هم چنین خارج از محیطکار نیز باید ادامه داشته باشد: افراد خانواده، فرزندان، دوستان، راهنمایان معنوی و برنامه هایی برای حمایت از همکاران. مرتب از خود بپرسید: “کی از من حمایت می کنه “؟ ارتباطات سالم نقش مهمی در حفظ سلامت روان و احساس رضایتمندی شما ایفا می کنند.
6 تعیین محدوده
بین خود و دیگران و زندگی شغلی و خصوصی تفاوت قائل شوید. در طول روز برای خود زنگ تفریحی بگذارید. نگذارید فشار کاری تان زیاد شود یا بیش از حد مریض بپذیرید. به درآمدی که رفاه شما را تأمین کند بسنده کنید. قانون % 90 را به خاطر داشته باشید: همیشه % 90 از وقت خود را از قبل برنامه ریزی کنید تا زمانی را برای خانواده، مسائل اورژانسی و پرداختن به خود داشته باشید. گاهی اوقات گفتن نه می تواند مانع فشار کار بیش از حد شود و در زندگی شما تعادل ایجاد کند. اجازه ندهید بدهی های بیماران یا بی نظمی آن ها در برنامه های شان بر روال کار شما تأثیر بگذارد.
7 بازسازی ایده ها
گفتگوی درونی خود را به شیوه ای که دوست دارید نظارت کنید. مراقب انتظـارات بیش از حدی که از خود دارید باشید: “من باید در مورد همه ی بیمارانم موفـق بشـم .” ، “مـن کـه دیگـه نباید مشکلی داشته باشم. ناسلامتی من روانشناسم!” سعی کنید به شیوه ای کـه بـرای خودتـان مناسـب است اضطراب و تنش هایتان را کنترل کنیـد و از دنبـال کـردن کمـال گرایـی هـای افراطـی کـه اغلـب روانپزشکان گرفتار آن می شوند بپرهیزید.
8 به تفریحات سالم بپردازید
همواره از پناه بردن به مواد مخدر و رفتارهای پر خطـر اجتنـاب کنیـد . خود شما بهتر از هرکسی می دانید کـه چنـین کارهـایی باعـث آرامـش شـما نمـی شـوند . بـه جـای آن می توانید به تفریحات سالمی مانند: رفـتن بـه سـفر، ورزش، فعالیـت هـای گونـاگون اوقـات فرا غـت و … بپردازید. شما چگونه بازی می کنید؟ گاهی اوقات به خود زنگ تفریحی بدهید و تعطیلاتی هر چند کوتـاه را در برنامه ی کاری تان بگنجانید.
9 ایجاد یک محیط پرورش دهنده
همیشه به خاطر داشته باشید تنش های محیط کار صرفاً به دلیل خطاهای شما نیست و باید برای این ارزیابی 6 عامل را در نظر داشته باشید: فشـار کـار، نظـارت، پـاداش، حس همکاری، احترام و دیگر ارزش های مشابه. درباره ی کدام موارد احساس رضـایت داریـد و چـه کـار مفیدی می توانید برای برطرف کردن مشکلات احتمالی انجام دهید ؟ فشار کـار زیـاد و مشـکلات متعـدد وضعیتی نا بسامان در محیط کار بوجود می آورند که باید از آن اجتناب کنید. بایـد تـلاش داشـته باشـید محیط کار خود را هر چه بیشتر دلپذیر کنید. به ایـن مسـائل توجـه ویـژه ای داشـته باشـید : نـورپردازی مناسب، تهویه ی هوا، مکانی که بتوانید با خود خلوت کنیـد، مبلمـان راحـت و توجـه بـه اصـول زیبـایی شناسی .
-
درمان فردی
آنچه را که برای بیماران خود تجویز می کنید انجام بدهید. از این که گـاهی بـه اصـول بنیادین روانشناسی رجوع کنید ، احساس شرمندگی نداشته باشـید و نسـبت بـه نیازهـای خـود مقاومـت نکنید . روان درمانی را با ارزیابی وضعیت خود همراه کنید تا درک بهتری از شرایطی که در آن قرار داریـد بدست آورید . در برنامه های هنری شرکت کنید. به طور مثال هنری را فرا بگیرید یا بـه جلسـات یوگـا یـا مراقبه بروید .
11 .هدف خود را به خاطر بیاورید و بیشتر به معنویات بپردازید
به یاد داشته باشـید شـما رسـالتی برگزیده در این جهان دارید. شما این جا هستید تا به دیگران کمک کنید و در ناگوارترین شـرایط امیـد را در دل آن ها زنده کنید. چرا این تلاش ها را برای خودتان انجام ندهید؟ شـما کـه قـادر هسـتید بیمـاران خود را از تاریکی رهانیده و به سوی روشنایی آگاهی سوق بدهید، چرا خود نتوانیـد از مشـکلات تـان رهـا شوید؟ ا رزش های خود را همیشه به یاد داشته باشید و آن ها را سرلوحه ی کارتان قرار دهید.
12 .تبدیل به محصلی خلاق شوید
به یاد داشته باشید که همـه ی مـا مـی تـوانیم هـر روز چیزهـای جدید ی یاد بگیریم. از چالش های جدید نهراسید و با روی باز با آن ها برخورد کنید. در کنـار کارتـان بـه فعالیت های شغلی متفاوتی نیز بپردازید مانند تدریس، پژوهش … هرگـز از آمـوختن دسـت نکشـید . بایـد بدانید برای پیشرفت تلاشی مداوم و بی وقفه لازم است و به این شکل هـر روز دری جدیـد بـه روی شـما گشوده می شود که راهنمای تلاش های آینده ی شماست.
اینستاگرام کلینیک یاشا ـ خدمات گفتاردرمانی ـکاردرمانی ـ روانشناسی در گرگان
رشد زبان برای کودکان کم توان ذهنی تربیت پذیر
یادگیری کودک کم توان ذهنی و توصیه های آموزشی
مهارت های مربوط به توانایی حرکتی ظریف وخود یاری یا مراقبت از خود