انواع اختلالات ویژه یادگیریSLD

 

اکثرِ اختلالات یادگیری به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

کلامی و غیر کلامی

افرادی که اختلال یادگیری کلامی دارند با کلمات مشکل پیدا می‌کنند؛. هم در صحبت کردن و هم در نوشتن. رایج‌ترین اختلال یادگیری کلامی «اختلال خواندن» است. که موجب می‌شود این افراد در تشخیص و پردازشِ کلمات و صداهایِ مربوط به آن‌ها مشکل داشته باشند. به همین دلیل فردی که دچارِ خوانش پریشی است، در خواندنِ و نوشتن مشکل دارد.

برخی از افرادِ دیگری نیز که دچارِ اختلال یادگیری کلامی هستند. ممکن است خوب بخوانند یا بنویسند،. اما در جنبه هایِ دیگری از زبان دچارِ مشکل باشند. برای مثال برخی از آن‌ها ممکن است جملات را به خوبی بخوانند، اما نتوانند آن‌ها را در ذهنشان به گونه‌ای به هم ارتباط دهند که معنایشان را نیز متوجه شوند. برخی دیگر نیز تنها در نوشتن مشکل دارند؛ از حرکت دادنِ درستِ دستشان برایِ نوشتنِ کلمات گرفته تا استفاده صحیح از قوانینِ گرامر در نوشتنِ جملات.

افراد مبتلا به اختلال یادگیریِ غیرکلامی، ممکن است در پردازشِ آنچه که می‌بینند مشکل داشته باشند؛ احتمال دارد آن‌ها در مفهوم سازی و تشخیصِ آنچه که می‌بینند- برای مثال اعدادِ رویِ تخته کلاس- مشکل داشته باشند.فردی با اختلال یادگیری غیر کلامی (که در پردازشِ تصاویر مشکل دارد) ممکن است علامتِ جمع را با علامتِ تقسیم اشتباه بگیرد؛ درکِ برخی از مواردِ انتزاعی نیز مانندِ کسر ممکن است برایِ این افراد مشکل باشد.شرایط رفتاریِ ADHD (اختلال بیش فعالی/ نقصِ توجه) نیز در طبقه بندی اختلالات یادگیری قرار می‌گیرد، زیرا افرادِ مبتلا به این اختلال در تمرکزِ حواس‌شان و به تبعِ در یادگیری دچارِ مشکل می‌شوند. دانش آموزان مبتلا به اختلال بیش فعالی/ نقصِ توجه، معمولاً خیلی زود تمرکز خود را از دست داده و ممکن است بیش از حد فعال باشند و در کنترلِ انگیزه‌های ناگهانی خود دچارِ مشکل شوند.

 

حنیف امانیان /کارشناس ارشد گفتاردرمانی

املیا ترابی /کارشناس ارشد روانشناسی

 

حنیف امانیان

اختلال یادگیری Learning Disability

اختلال یادگیری در ریاضی

خدمات روانشناسی و مشاوره در گرگان

املیا ترابی

گفتاردرمانی کاردرمانی روانشناسی در گرگان

  1. افراد با نیاز ویژه – کلینیک یاشاـ دکتر حنیف امانیان ـ۰۹۹۰۹۵۰۱۴۲۸

    ۲۷ تیر ۱۴۰۰

    […] اختلال ویژه یادگیری SLD […]

  2. روش درمانی آفازی – کلینیک یاشاـ دکتر حنیف امانیان ـ۰۹۹۰۹۵۰۱۴۲۸

    ۶ شهریور ۱۴۰۰

    […] اختلال ویژه یادگیری SLD […]

  3. تاثیر کودک معلول بر روابط زن و شوهر – کلینیک یاشاـ دکتر حنیف امانیان ـ۰۹۹۰۹۵۰۱۴۲۸

    ۳ مهر ۱۴۰۰

    […] اختلال ویژه یادگیری SLD […]

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط