رویکرد درمانی دیزآرتری
رویکرد درمانی عصبی رشدی
رویکرد درمانی عصبی رشد ای NDT یک روش کاملاً پذیرفته شده برای درمان کودکان و بزرگسالان دچار فلج مغزی است. و بسیاری از اصول و مبانی این رویکرد میتواند برای خدمات آسیب شناسی گفتار که معمولاً برای این افراد توصیه میشود. به کار رود در واقع برای به کارگیری و رویکرد درمانی عصبی رشدی آموزش های خاصی به آسیب شناسان گفتار و زبان و همچنین سایر متخصصان در رشتههای مختلف ارائه می شود.
صرف نظر از رشته رویکرد NDT برنامههایی را مورد تاکید قرار میدهد. که متمرکز بر اهداف به دست آمده در یک چارچوب زمانی خاص باشد. فرضا یک برنامه درمانی درچارچوب NDT میتواند رویکردی تعاملی باشد.
بین درمانگر و معلمان اعضای خانواده و مراقبین که همگی برای روی روش واحدی برای تعیین اهداف وچگونگی مدیریت و رفع مشکلات مراجعهکننده تمرکز کرده باشند.
برنامه های NDT برای ارتقای تواناییهای مراجعه کننده طراحی شده و متوجه دریافت پاسخ های فعال از مراجعه کننده هستند.
پس به طور ساده میتوان گفت درمان یک دستور العمل منفعل تحمیل شده به مراجعه کننده نیست. درس گرفتن از خطاها و تکرار مداوم در یادگیری حرکتی بخش مهمی از روند درمان می باشد. به علاوه جلسات درمانی شامل دو دسته فعالیت است.
در یک گروه از فعالیت ها مراجعه کننده موفق عمل کرده و در دسته دیگر موفقیتی به دست نیاورده است. و بدیهی است که در هنگام تعیین اهداف درمانی توجه به شرایط زندگی مراجعه کننده اهمیت بسیاری دارد. به عنوان مثال درمانگر باید همکاری مراقبین و اعضای خانواده را به منظور حصول اطمینان از انتقال درمان به خارج از محیط درمانی جلب نماید.
تکنیک های درمانی در رویکرد NDT شامل اقداماتی درمانی است. که با هدف کمک به مراجعهکننده برای رسیدن به عملکرد مستقل طراحی شده اند. این اقدامات درمانی معمولاً به صورت مهار حرکت و یا تسهیل در وضعیت قرارگیری بدن مراجعه کننده می باشد. تصویر به صورت اقدامی درمانی است. که وضعیت قرارگیری بدن یا انجام حرکات را ساده تر و یا تا حدی آسان میسازد مهار عبارت از تکنیکهایی است.
برای محدود کردن حرکات و پوسچرهای (وضعیت های بیرونی). غیرعادی جهت شکلگیری الگوهای حرکتی دلخواه و عملکرد موثرتر مهار به منظور کاهش آسیب های زیربنایی خاص که مختل کننده عملکرد هستند اعمال می شود.
به عنوان مثال ممکن است. آسیب شناس گفتار و زبان و فیزیو تراپیست هر دو باهم برای کاهش یا مهار تونیسیته عضلانی زیاد از حد در تنه کودک با هدف بهبود عملکرد عضلات دخیل در حمایت تنفسی که برای تولید گفتار لازم است همکاری کنند.
وقتی رویکرد NDT را اعمال میکنیم. باید درون داد حسی را متناسب با نیاز مراجعه کننده تعیین نماییم. به عنوان مثال جلسه درمانی کودکی که پاسخهای تکانه ای فعال دارد. باید در محیطی آرام برگزار شود و تحریکات جنبشی (کینستتیک) کلامی و لمسی ملایم به تدریج وارد شود.
گفتاردرمانی و کاردرمانی آنلاین
دیزآرتری (Dysarthria) یا کُنش پریشی
اینستاگرام کلینیک یاشا ـ خدمات گفتاردرمانی ـکاردرمانی ـ روانشناسی در گرگان