صدا بیزاری Misophonia

 

تعریف: صدا بیزاری یک نفرت یا نفرت شدید از اصوات خاص است.

روانشناسی و مشاوره یاشاـگرگان ۰۹۳۵۸۴۷۱۸۴۴

روانشناسی در گرگان ۰۹۳۵۸۴۷۱۸۴۴

در میسفونیا چ اتفاقی می افتد؟

در واقع اختلال میسفونیا نوعی اختلال است ک در ان بعضی از اصوات باعث‌واکنش های احساسی یا فیزیولوژیکی می‌شوند ک برخی امکان دارد ک ان را با توجه به شرایط غیر منطقی تصور کنند.

افرادی ک دچار اختلال میسفونیا هستند ممکنه ک این اختلال را اینگونه توصیف کنند : زمانی م صدایی شما را دیوانه میکند واکنش و‌بازخورد میتواند از روی عصبانیت و دلخوری گرفته تا وحشتن و نیاز به فرار باشد.این اختلال را گاهی اوقات با اسم سندروم حساسیت صدا انتخابی نیز میشناسند.

افراد مبتلا به میسفونی اکثرا اعلام میکنند ک حساسیت ان ها توسط صدای دهان ایجاد میشوند،. سر صدایی ک شخص هنگام غذا خوردن ،تنفس یا حتی جویدن بوجود می اورد.
و از دیگر صداهای نا مطلوب دیگر میتوان به ضربه زدن روی صفحه کیلید یا انگشت یا صدای پاک کن شیشه جلو، بعضی اوقات یک‌ حرکت تکراری کوچک دلیل ان است. کسی تکان میخورد،شما را میلرزاند یا پایش را تکان میدهد.

و به همین ترتیب است که ‌افراد مبتلا به میسوفونی یا صدا بیزاری میگویند که انها گاها در برایر محرک های بینایی همراه صداها واکنش نشان میدهند. و بهدعلاوه ممکن است ک همچنین به حرکات تمراری واکنش شدید نشان دهند.
این اختلال از خفیف تا شدید است و افراد طیف وسیعی از پاسخهای فیزیولوژی و عاطفی را با شناختهای همراه گزارش میکنند.

اگر پاسخ خفیف باشد احساسات:
مشتاق
ناراحت
اصرار به فرار کردن
انزجار
و اگر پاسخ شدید باشد:
خشم
عصبانیت
نفرت
وحشت
ترس
پریشانی احساسی
را تحربه خواهید کرد.
وجود این‌اختلال در افراد میتواند در زندگی اجتماعی افراد خلل ایجاد کند،
این افراد هنگام رفتن به موقعیت هایی ک ممکن است صدای ماشه وجود داشتخ باشد دچار اضطراب میشوند.
ممکن است از رستوران رفتن اجتناب کنند و یا جدا از خانواده و همسر غذا بخورند.

 

علت:

پزشکان هنوز دقیقا مطمئن نیستند ک چه عواملی سبب اجاد میسوفونی میشود امامشکل در گوش‌ نیست در واقع جواب انها این است ک این‌مشکل روانی است و تنهابخشی از ان جسمی میباشد.
علت میتواندبه چگونگی تاثیر صدا بر مغز شما و ایجاد پاسخ های خودکار بدن شما باشد.
و زمانی ک به پزشک مراجعه میکنید از انجاک گوش شما طبیعی است و‌شنوایی شما خوب می باشد پزشک ممکن است ک در تشخیص دچار مشکل شود .این اختلال کاهی ممکن است به عنوان اختلال دو قطبی و یا وسواس فکری عملی نیس شناخته شود.
سن شروع اختلال میسوفونیا مشخص نیس اما علائم بیشتر بین ۹تا ۱۳سالگی گزارش میشود،.و بیشتر در دختران دیده میشود و‌به سرعت بروز میکند .

درمان

درمان ها اغلب شامل یه یک‌ رویکرد چند رشته ای است ک میتواند به کمک گفتاردرمانگر و شنوایی شناسان و‌مشاوره و‌روان شناسی درمان شود.

 

کلینیک روانشناسی یاشا

اختلال پانیک

صدابیزاری ـ اینستاگرام یاشا

پست های مرتبط