اختلال چشایی (ديسگوزيا):

 

لذت بردن از غذا و نقش طعم و مزه در ان چيزی است که بسياری از ما ان را حق خود ميدانيم. با اين حال يک اختلال چشايی  وجود دارد. که می تواند بر کيفيت زندگی و تغذيه ما تاثير منفی بگذارد که ديسگوزيا نام دارد،. و ممکن است يک مشکل اساسی را بوجود اورد.

 

علائم و تعريف دیسگوزیا :

ديسگوزيا يا سو هاضمه زبان به نوعی اختلال چشايي می گويند. که به صورت احساسی طولانی و ناخوشايند زبان ظاهر می شود.افرادی که دچاربه اين اختلال هستند. معمولا ادراک مزه نامرغوب و شور را اطلاع می دهند.اين اختلال و بيماری به تغيرات بدن ، دارو های تجويز شده،برخی بيماری ها و درمان سرطان نسبت داده شده است.

اختلال خوردن غذا در خردسالان ـ اختلال چشایی

علت ديسگوزيا:

دارو ها:احساس و مزه فلزی رايج ترين کيفيت طعم گزارش شده است که به استفاده از دارو نسبت داده شده است.

درمان سرطان:اين اختلال می تواند به عنوان يک عارضه جانبی از شيمی درمانی و پرتو درمانی رخ دهد.

ديابت:نمونه ديگر از اين اختلال در افراد دچار به ديابت ،مخصوصا ديابت نوع ۲ گزارش شده است. و می تواند از علائم اوليه اين بيماری (ديابت)باشد.

و علل های ديگر مانند کمبود روی،خشکی دهان ، بيماری های خود ايمن، بارداری وجراحی های خاص مانند بينی  و گلو و….که می تواند باعث تغيير طعم غذا بشود.

 

درمان:

درمان اين اختلال چشایی شامل رفع مشکل اساسی در صورت امکان است. اين شرايط ممکن است به خودی خود برطرف شود. و تنها برای مدتی باشد،با اين حال وقتی که رخ می دهد  می توان با درمان تغذيه ای و غذايي و تسکينی ان را کنترل کرد.

گفتاردرمانی در گرگان

تمرین های مکیدن و بلعیدن:

گفتاردرمانی و اتیسم

بازی درمانی

اختلال یادگیری در ریاضی

آپراکسی _ از سیر تا پیاز

بیماری هانتينگتون

اختلال یکپارچگی حسی

اینستاگرام کلینیک یاشا ـ خدمات گفتاردرمانی ـکاردرمانی ـ روانشناسی در گرگان ـ تغذیه اختلال چشایی

 

پست های مرتبط