چگونه می بلعيم؟

اکثر ما هرگز  در مورد بلعيدن فکر نمی کنيم .تا زمانی که کمی غذا يا قرصی در گلويمان گير کند،يا تا زمانی که يک جرعه مايع در مسيری نادرست در گلو پايين برود .

مرکز اختلال بلع تبسّم _تنها مرکز اختلال بلع در شمال کشور _حنیف امانیان 09909501428

مرکز اختلال بلع تبسّم _تنها مرکز اختلال بلع در شمال کشور _حنیف امانیان ۰۹۹۰۹۵۰۱۴۲۸

بلع يک عمل فوق پيچيده ی متعادل است.

تقريبا ۳۰ عضله گلو و اعصاب متعدد بايد اقدامات خود را دقيقا به ترتيب انجام دهند.برای درک درست اين مطلب ،بگذاريد نگاهی دقيق تر به دستگاه آئروادژستيک داشته باشيم،که شامل دهان،گلو،حنجره(ورودی راه هوا)،و مری بالايي است.

دستگاه تنفسی کانال های هوا برای تنفس است.در تنفس،هوا بايد از بَينی يا دهان به حنجره حرکت کند.سپس به ريه ها رود و عقب رود و خارج می رود.اگر بخواي صحبت کنيد ،هوا به همان شيوه از طريق دستگاه تنفسی حرکت می کند،اما پس از آن بايد تار های صوتی برای توليد صدا مرتعش شود.

به منظور فرو بردن دستگااه تنفسی،مکانيسم حرکتی (پيش راندن)موثری بر مواد غذايي اغاز می کند.

زبان غذا را به گلو سوق می دهد ،و غذا را به مری می فرستد تا بتوان آن را هضم کرد.

با اين حال  ،در طی انتقال از دهان به مری ،مواد غذايي به طور موقت درست در کنار حنجره و نای (لوله هوا)قرار می گيرد،که مستقيما به ريه ها می رود.

اپيگلوت مسئول پوشش ورودی راه هوايي برای محافظت از راه هوايي از حضور  مواد غذايي در ان است.و حنجره ی خود را از مسير غذا خارج می کند.تار های صوتی نيز برای محافظت از نای و ريه ها از اين مواد خارجی هستند.

با اين حال، اين يک وضعيت پر مخاطره است.گاهی اوقات ،يک قطعه غذاي جامد می تواند ناخواسته به پايين مسير اشتباه برود. و اين يعنی نای.به غير از اندازه بسيار کوچيک،اين غذا می تواند راه هوايي را مسدود کند. و باعث ناتوانی در نفس کشيدن می شود.همين امر می تواند با مايعات يا غذاهای نرم نيز اتفاق بيفتد.ورود غذا يا مايع به داخل نای استنشاق ناميده می شود.

اگر اين اتفاق مکرر بيافتد ،می تواند منجر به هنومونی و يا انواع ديگر اسيب به ريه ها شود.هنگامی که غذا ،مايع يا بزاق راه خود را به پايين مسير اشتباه می رساند،؛در نهايت به ريه ها می رسد. مگر آن که از راه هوايي سرفه شود و از طريق دهان خارج شود. شيوه ای که ما به طور معمول غذا را فرو می بريم اجازه نمی دهيم. که غذا را به داخل نای و ريه ها وارد کنيم.

در واقع ،بلع يکی از معدود اقداماتی است. که ما انسان ها انجام می دهيم و در طی آن تنفس را متوقف می کنيم.

هنگامی که ما می بلعيم ،حنجره که در بالای مجرای هوايي بر روی نای نشسته است ،بسته شده و به طور هم زمان اسفنکتر (عضله تنگ کننده)در بالای مری است.(که معمولا وقتی که ما غذا نميخوريم يا نمی نوشيم بسته است تا هوا را فرو نبرد). برای انتقال غذابه سمت معده باز می شود.

اين رويداد ها،که بايد به ميلی ثانيه برسد،به طور خودکار توسط هر يک از ما تقريبا ۵۰۰باز در روز انجام می شود.

برخی از غذا ها و مايعات برای بلع آسان تر يا سخت تر است.

به عنوان مثال،مايعات رقيق اغلب به صورت اسپری به وجود می ايند. زيرا می توانند به راحتی به دهانه ی کوچک جريان داده شوند. تار های صوتی در بالای مسير راه هوايي با يک روش کاملا يکسان ترکيب نمی شوند.با اين حال، اعتقاد بر اين است که مايعات غليظ تر به احتمال خيلی  کم  استنشاق می شوند.

اگرچه روشن نيست که چرا؟

اين فکر وجود دارد که آنها ويسکوزيته زيادی دارند .ويسکوزيته ويژگی مربوط به زخامت و نحوه جريان مايع است.فرض بر اين است ک ويسکوزيته باعث حفاظت از راه هوايط از طريق افزايش بازخورد حسی و ،افزايش انسجام و يا کاهش جريان مايع می شوند.از لحاظ غذاي جامد،غذاهايي که خشک و دانه دانه هستند. به احتمال زياد باعث ايجاد استنشاق می شوند.

در حقيقت، غذاهايي که انسجام را حفظ نمی کنند. (يعنی زمانی در گلو هستند،به قطعات کوچک خشک تبديل می شوند.مانند برنج يا پاپ)ممکن است. ذره اي شوند. بنابراين به راحتی از طريق يک دهانه کوچک سر بخورد. و يا به اسانی ممکن است در معرض استنشاق قرار گيرند.

علاوه بر اين که غذا يا مايع که در حين بلع نادرست هدايت می شود ،ممکن است مشکلاتی رخ دهد. زيرا غذا در دهان يا در حفره های گلو قرار دارد که می تواند غذا را گلوله کند.اين حفره ها محل های پنهانی اناتوميک را فراهم می کنند. بنابراين پس از اين که بلع کامل می شود. و تنفس بر می گردد. ماده به داخل راه هوايي استنشاق می شود. و از ان حفره هايي که غذا در ان گير کرده يا گلوله شده عبور می کند.

مشخص است که برخی از غذاهای مستحکم و مايع به راحتي بلعيده می شوند .اين موارد شامل مواردی هستند. که آسان و راحت جويده می شوند مانند سبزيجات پخته يا ميوه ی کنسرو شده استفاده می شود .

مواد غذايي مرطوب به مايع غليظ .اين نوع غذاهايي هستند که شما به زودی کشف می کنيد.

 

بلعیدن چگونه انجام میشود؟ درمان تخصصی اختلال بلع_دکتر حنیف امانیان 09909501428

بلعیدن چگونه انجام میشود؟ درمان تخصصی اختلال بلع_دکتر حنیف امانیان ۰۹۹۰۹۵۰۱۴۲۸

رفع نياز های تغذيه ای در اختلال بلع

اختلال بلع کودک ـ تمرین های مکیدن و بلعیدن

گفتاردرمانی و کاردرمانی آنلاین

نکات تغذيه بلع آسان (قسمت ۳) چگونه می بلعیم

نکاتی برای بلع انسان (قسمت ۲) چگونه می بلعیم

نکات برای بلع انسان(قسمت ۱) چگونه می بلعیم

برچسب ها
#آسیب شناس گفتاردرمانی #آمار اختلال بلع در گرگان #اختلال بلع #اختلال بلع بچه #اختلال بلع بزرگسالان #اختلال بلع بعد سکته #اختلال بلع تبسم #اختلال بلع حلقی #اختلال بلع در آسیب مغزی #اختلال بلع در اتیسم #اختلال بلع در گرگان #اختلال بلع کامی حلقی #اختلال بلع کودک #اختلال بلع نوزادان #اختلال بلع و سکته #اختلال بلع و صوت #اختلال بلع و کرونا #اختلال تغذیه کودک #اختلال صوت و حنجره گرگان #اختلالات حرکتی و بلع #اوتیسم و اختلال بلع #بازی های گفتاردرمانی #بلعيدن اسان #بهترین گفتاردرمانی #بهترین گفتاردرمانی گرگان #بهترین گفتاردرمانی لکنت #تنفس #تورهای گفتاردرمانی #چگونه می بلعیم #حنیف امانیان #حنیف امانیان درمانگر لکنت #حنیف امانیان متخصص گفتاردرمانی #درمان اختلال بلع #درمان اختلال بلع در گرگان #درمان اختلال بلع گرگان #درمان حنجره #درمان مشکلات حنجره #دکتر حنجره در گرگان #دکتر گفتاردرمانی در گرگان #روانشناسی یاشا #صوت و حنجره #عکس حنجره گرگان #غذاهای مستحکم #فنون گفتاردرمانی #کاردرمانی یاشا #کلینیک تغذیه یاشا #کودک گفتاردرمانی #کیلینیک گفتار درمانی یاشا #کیلینیک یاشا #گرفتگی حنجره #گفتاردرمانی حنجره گرگان #گفتاردرمانی حنیف امانیان #گفتاردرمانی و کاردرمانی یاشا #گفتاردرمانی یاشا #متخصص گفتاردرمانی حنیف امانیان #متخصص گفتاردرمانی یاشا #مرکز اختلال بلع یاشا #مشکل صدای حنجره

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط