شناسایی مشکلات مبتلایان به فلج مغزی
ضعف شدید قدرت بینایی
اگر کودک تا سه ماهگی نتواند حرکت نور را دنبال کند . و یا دست خود را برای گرفتن اشیا دراز کند او را برای ارزیابی نزد پزشک ببرید. ضعف شدید بینایی موجب کاهشض رشد حرکتی و یادگیری کودک می شود.
کودک را تشویق کنید از ان مقدار بینایی که دارد استفاده کند.
پیشنهادات آموزشی
روحیه دادن
- از آنجا که کودک نمی تواند شما را ببیند ممکن است از امدن شما وحشت زده و هراسان شود. برای جلوگیری از این امر در ابتدا می توان با لمس کردن و ضحبت کردن به او دلگرمی داد.
حرکت
- اجازه دهید کودک حرکت را حس کند. او را در وضعیت مناسبی قرار دهید و همچنین برای افزایش اطمینان او را به طرفین نوسان داده و یا خم نمایید. این حرکت را ابتدا با حرکات آهسته انجام دهید.
- کودک را تشویق کنید برای کشف محیط به اطراف غلط بزند و هنگام نشستن تمامی اطراف را لمس کند.
- کودک را در وضعیت نشسته هل دهید و تشویق کنید تا خودش را نگه دارد. این مهارت در شرایطی که بینایی ضعیف باشد دیرتر حاصل می گردد.
استفاده از دست ها
- دست ها و بازوهای کودک را هدایت کنید. او را تشویق کنید با لمس کردن صورت مادر و بدن خودش را شناسایی کند. اسباب بازی را به پشت دست او بزنید. منتظر شوید آن را پیدا کند و بگیرد.
راحت تر کردن دیدن اشیا
- اشیا را به کودک نزدیک کنید و یا کودک را به اشیا نزدیک کنید.
- اسباب بازی ها بزرگتری برای کودک انتخاب کنید.
- اسبابا بازی های براق و درخشان برای کودک انتخاب کنید.
- اطمینان حاصل کنید حرکت اسباب بازی ها آهسته بوده و کودک می تواند حرکت آنها را دنبال کند.
مشکلات شنوایی
- به کودک برای درک بهتر گفتارتان کمک کنید.
- برای آنکه توجه کودک را به خودتان معطوف کنید صورتش را لمس کنید.
- طوری جلوی کودک قرار بگیرید که صورتتان در مقابل نور باشد.
- بدون اینکه فریاد بزنید بلند و واضح صحبت کنید.
- کودک را در وضعیتی قرار دهید تا برای شنیدن تمرکز داشته باشد.
کودکانی که دچار مشکلات شدید هستند
تغییر شکل اندام ها در بسیاری از موارد در کودکانی بوجود می آید که عارضه تمامی بدن را مبتلا کرده است. این کودکان حرکات بسیار محدودی دارند و همچنین آنها مشکلات دیگری در زمینه بینایی و یادگیری نیز دارا می باشند. الگوی شایع تغییر شکل که در این کودکان دیده می شود مطابق الگوی شکل زیر می باشد. این تغییر شکل با این ویژگی ها تعریف می شود.
کودک سرش را تنها به یک طرف می چرخاند. اگر سر کودک به سمت راست بچرخد زانوهایش به سمت راست حرکت می کند. به دلیل چرحشی که در ناحیه لگن رخ میدهد یم زانو جلوتر از دیگری قرار می گیرد.
نشستن :
اگر تعادل کودک در نشستن بر روی صندلی ضعیف باشد کودک روی صندلی ثبات نداشته باشد از قالب نگه دارنده زانو که وضعیت لگن و زانو ها را صلاح می کند استفاده کنید. با استفاده از این وسیله کمکی ممکن است کنترل بیشتری بر سر و دست ها داشته باشد. برای ساختن قالب زانو لایه های مقوایی مقاوم را خوب به یکدیگر بچسبانید. و با پاچه یا فوم آن را پر کنید.
تنها زمانی از این وضعیت دهی استفاده کنید که بتوانید وضعیت درست را بدون اعمال هرگونه فشار اضافی انجام دهید. به طوری که کودک احساس راحتی کند.
کودک را برای نگه داری بدن و اسباب بازی های خود نیازمند وسیله ای به شکل سینی است. ممکن است به نوارهایی نیز نیاز داشته باشد . در پشت صتدلی برای عبور این نوار ها ( تسمه ها ) سوراخ هایی ایجاد کنید.
خوابیده به پهلو :
برای بعضی از کودکان وضعیت خوابیدن به پهلو راحت تر است. اگر کودکی نمی تواند به پهلو بماند ، او را با یک تخته برای خوابیدن به پهلو حکایت کنید. اگر پاهایش به شمدت به همدیگر فشار می آورند از یک بالشتک چوبی یا مقوایی برای جدا کردن پاها از یکدیگر و پیشگیری از فشار وارد شدن به پای زیری ، استفاده کنید.
خانواده را تشویق کنید تا آنجا که ممکن است او را به هردو طرف بخوابانند. نه فقط آن سمتی که سرش می چرخد.
بهترین روش برای پیشگری از دفورمیتی و یا به تاخیر انداختن پیشرفت آن ، قرار دادن کودک در وضعیت های مختلف مناسب ، در طول است.
لینک های مرتبط با ” شناسایی مشکلات مبتلایان به فلج مغزی “
آموزش کودکان فلج مغزی : مرحله 2
تسهیل آموزش به کودکان فلج مغزی: مرحله سوم
مرحله دوم آموزش کودکان فلج مغزی ،خودیاری
آموزش کودکان فلج مغزی : مرحله اول
با ما همراه باشید :