رابطه اعصاب و خواب
هرگاه کسی سازمان بندیی اعصاب را تحلیل کند به آسانی میتواند به رابطه وضع بدن در هنگام خواب و سازمان بندی کلی عصبی پی ببرد.
اکنون بیائید این موضوع را در ظاهری ترین سطح آن بررسی کنیم،
زیرا هرگاه این موضوع دراین سطح صادق باشد. درست بودن آن در سطوح عمیقتر بیشتر و صادق تر خواهد بود. بیائید برشی از رده های گوناگون نمای عصبی را مورد بررسی قرار دهیم.
هرگاه کسی، فرد روی شکم خوابیده یا ایستاده ای را از این نظر ارزیابی کند. تصویر کلاف مانندی را از نمای عصبی در او مشاهده میکند.
این تصویر نشان میدهد که مادر طبیعت، رعایت کننده ترین اصول، درهنگام ساختن کالبد عصبی انسان سراسر آشفته و پریشان بوده است. بویژه وقتی بخواهیم نمای عصبی پا و بازو را بررسی کنیم با دشواری فراوانی روبرو میشویم.
اما هرگاه کسی همان فرد را در حالت چهار دست و پا قرار دهد می بیند. که در واقع، در اطراف ما در طبیعت نظمی قابل ستایش برقرار است. بنابراین با تغییر وضع بدن به آسانی میتوانیم رده های عصبی و کل سیستم را با نظمی عالی و منطقی مشاهده کنیم .
من احساس میکنم. که هر فرد تنها براساس اختیار وضع مناسب بدن میتواند به وحدت و سازمان بندی پیچیده عصبی ماهیچهای مورد نیاز برای سازگاری با کنترل کورتکسی دست یابد. من معتقدم. که چنین وحدتی پیش نیاز فعالیتهای ماهرانه حسی، حرکتی کنترل شده بوسیله کورتکس که بر اساس الگویی یکپارچه و ردیفی عمل می کنند می باشد.
گذشته از این من احساس می کنم که چنین وحدتی پیش نیاز رشد موثر ارتباط می باشد.
وضعیت گیری در حوالت خوابیدن روی شکم :
( این الگو ها در حالت خوابیدن به پشت اما بصورت معکوس نیز صادق می باشد. به ترتیب زیر می باشد .
- چشم به دست غیر برتر نگاه می کند.
- بازوها و پای طرفی ( غیر برتر ) که کودک به آن نگاه می کند خمیده هستند.
- بازو و پای طرف دیگر ( برتر ) کشیده هستند.
- کف دست غیر برتر ( نزدیک به دهان ) بایستی به پایین باشد. و شصت دست به دهان اشاره کند.
- کف دست کشیده ( برتر ) بایستی به بالا باشد.
لینک های مرتبط با ” رابطه اعصاب و خواب ” :
رابطه شیوه خوابیدن با خواندن در کودک
با ما همراه باشید در :