آسیب زدن کودکان به خود
آسیب زدن کودکان به خود مانند دیگر اختلال کودکان یک معضلی است که باید ریشه یابی گردد.
بریدگی ،این در واقع روشی است ک برای خانواده ها بسیار عجیب و ترسناک است. این یک عمل خودکشی نیست. اگرچه ک اینجور به نظر می رسد . بردگی نوعی اسیب زدن به خود است ک فرد روی بدن ،دست ها و پاها ایجاد میکند و درک ان برای افراد دیگر دشوار میباشد .و اما روان شناسان بر این باورند ک کودکان با ایجاد بریدگی روی بدن خود درد عاطفی خودشون رو کنترل میکنند .
این عمل معمولا در سنین نوجوانی بین ۹تا ۱۴سال اتفاق میافتدک بیشتر شروع ان در سنین ۱۴سالگی دیده می شود.،و در بین دختران شایع تر است.
علت آسیب زدن کودکان به خود
این اختلال گاهی با اختلال خوردن در کودکان همراه میباشد .لادر میگویند کودکانی ک به خود اسیب میزنند ممکن است سابقه سو استفاده جنسی ،جسمی،و یا کلامی داشته باشند.و همین طور افرادی ک حساس هستند و کمال گرا و معتقد به عمله بیش از حد هستند نیز اسیب دیدگی را نوعی راه دفاعی در برابر انچه در زندگی ان ها رخ میدهد میدانند،ان ها در یکزمینه از زندگیخود شکست خورده اند ،بنابرین این راهی برای کنترل است. و اسیب زدن ب خود همچنین میتواند علائمبرای مشکلات روان پزشکی مانند اختلال شخصیت مرزی،اختلال اضطراب ،اختلال دو قطبی،اسکیزوفرنی باشد. خود ازاری ممکنه است با یک قطع رابطه به عنوان یک شوک و واکنش تکان دهنده اغاز شود. و همچنین برای کودکانی ک در محیط خانه سرکوب میشده اند این عمل لذت بخش است.
رفتار مناسب والدین
خانواده میتوانند با شناسایی به موقع و ارائه خدمات و حمایت عاطفی ،کمک به نشانه های حواس پرتی بچه ها؟کاهش استرس کودک در محیط خانه ارائه نظارت در مواقع حساس کنک به بهبود کنند.و این عمل والدین به همراه یک برنامه درمانی مناسب میتواند کمک کند تا کودک راه مناسب را برا تخلیه هیجان خود انتخاب کرده و انتخاب این راه را به مرور کنار بگذارد.
رفتاردرمانی کودک و نوجوان در گرگان ـ آسیب زدن کودکان
اینستاگرام کلینیک یاشا ـ خدمات گفتاردرمانی ـکاردرمانی ـ روانشناسی در گرگان
گفتاردرمانی تخصصی -بهترین روانشناسی و مشاوره در استان گلستان
آنچه در مورد زبان پریشی یا آفازی باید بدانید!!
کاردرمانی جسمی ـ آسیب های مغزی و دیگر اختلالات حرکتی
رشد زبان برای کودکان کم توان ذهنی تربيت پذير
روانشناسی خانواده ـ آسیب زدن کودکان
گفتاردرمانی یا پاتولوژی گفتار و زبان
یکی از شاخه های توانبخشی می باشد که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می پردازد. در واقع گفتار و زبان (در ادامه به تفاوت گفتار و زبان نیز پرداخته ایم) بخش بسیار مهمی از ارتباط برقرار کردن با دیگران است.
از دیگر رشته های توانبخشی میتوان به فیزیوتراپی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی ، شنوایی شناسی و بینایی سنجی اشاره نمود. هدف کلیه افرادی که در حیطه توانبخشی فعالیت می کنند، استفاده از بالاترین توانایی ممکن از فرد توانخواه در جهت بهبود شرایط زندگی شخصی و اجتماعی فرد است. بنابراین گاهی هدف، درمان کامل فرد توانخواه نیست؛ بلکه تلاش برای استفاده از تمامی توانایی های فرد به بهترین شکل ممکن است.
حیطه فعالیت:
- لکنت زبان
- اختلالات تلفظی و تولیدی
- اختلالات صوت (صد)
- اختلالات یادگیری
- آسیب شنوایی
- آفازی (زبان پریشی)
- گفتار فلجی
- ارتباط مکمل و جایگزین
- شکاف کام و لب
- بیش فعالی
- اوتیسم
- کم توانی ذهنی
- بلع
معیار های تشخیص ADHD در DSM5 – کلینیک یاشاـ دکتر حنیف امانیان ـ09909501428
۲۶ تیر ۱۴۰۰[…] آسیب زدن کودکان به خود […]