مداخله زود هنگام در لکنت:
آيا کودکان کم سن می توانند درمان را تحمل کنند:
متخصصين بالينی که با بچه ها کار می کنند اغلب می پرسند،.آيا کودکان کم سن لکنتی خواهند توانست برنامه درمانی سطحی را تحمل کنند؟
آيا کودک ،زمان کافی و تلاش لازم را بر سر اين مسآله می گذارند. و آیا او نا اميدی ای را که در برنامه درمانی جامع يک رکن اصلی است،تحمل خواهد کرد؟
خوشبختانه بيشتر بچه ها زمان زيادی را صرف نگرانی درباره موضوع هزينه کردن نسبت به ارزش داشتن درمان نمی کنند.
اگز يک کودک با متخصص بالينی ای که مشتاق و خلاق است. احساس راحتی نمايد،آنچه را از او خواسته شود انجام می دهد.
همچنين خوشبختانه کودکان بسيار انعطاف پذير هستند. به ويژه اگر متخصص بالينی مراقب و حامی باشد،نا اميدی هايي را که در درمان پيش می آيد. تحمل خواهند نمود.
در تجربيات شخصی منف کودکان کم سن لکنتی نا اميدی و درد درمان را بسيار راحت تر از لکنتی های بزرگسال تحمل می کنند. چرا اين کودکان ،اين گونه ناملايمات را می پذيرند؟ فکر می کنم کودکان ناملايمات را به همان دلايلی که بزرگسالان تحمل می کنند. می پذيرند.به ما،چه به طور مستقيم و چه با مثال هايط از مردم اطرافمان در سن جوانی ياد داده اند. انسان با مشکلات بزرگ می شود و بيشتر ما بر اين باوريم. که هرچه مشکلات و تلاش برای مبارزه با اين مشکلات بيشتر باشد،پاداش و رشد انسان ها بيشتر می شود.
به بيان ساده ،کودکان کم سن لکنتی معمولا نسبت به مقاومت های درمان به خوبی پاسخ می دهند. زيرا يافتن،روبه رو شدن و پيروزی در مبارزات جزء ماهيت انسان است.
حتی اگر کودک دقيقا متوجه نشود چرا درمان می شود ويا «لکنت»چيست،. فعاليت های درمانی را به مبارزه می طلبد و اگر يک کودک کم سن طبيعی باشد،به اين مبارزات مشتاقانه پاسخ می دهد.
کار متخصص بالينی ،ياقتن مبارزه ای است که برای کودک مناسب باشد. و سپس کودک را در تلاش هايش تشويق نمايد.
فهميدن مهم تر از تجربه کردن است:
متخصصين بالينی اغلب نسبت به کار با افراد لکنتی به ويژه کودکان کم سن لکنتی بی ميل هستند زيرا بر اين باورند که انها اختلالات را درک نکرده و يا نمی توانند درک کنند.
آنان می پندارند که يک متخصص بالينی با صحبت معمولی نمی تواند کودک لکنتی را درک کرده و يا بشناسد.
در حالی که اين امر که هکه متخصصين بالينی دقيقا آنچه کودک کم سن لکنتی تجربه کرده را ،تجربه نکرده اند،درست می باشد.
همه ی ما نا اميدی،اضطراب و خجالت را تجربه کرده ايم و همه ما ناروان بوده ايم. ممکن است نياز داشته باشيم،همانطور که وندل جانسون اشاره می می کند،. هر لحظه به خود يادآور شويم مواردی وجود ندارد که لکنتی برخی موارد را به خوبی انجام می دهد.
مهم تر از انچه لکنتی نسبت به درک عمومی تجربه می کند،درک خاص از آن چيزی است که در زمان لکنتش به طور حرکتی انجام میدهد.اگر متخصص بالينی انتظارحذف يا اصلاح جنبه فيزيولوژيکی لکنت مراجعه کننده را دارد،.بايد از انچه نابهنجار است و او انجام می دهد،درک روشنی داشته باشد.
پيشنهاد می کنم بهترين و راحت ترين روش دستيابی به اين درک فيزيولوژيکی برای متخصص بالينی اين باشد. که لحظات لکنت مراجعه کننده را چندين بار تقليد نمايد.
اين تقليد همچنين برای اثبات اينکه متخصص بالينی مايل به سهيم شدن در نابهنجاری مراجعه کننده است به کار می رود،. که در نتيجه به رابطه باز و با حمايتی که برای موفقيت در درمان ضروری است کمک خواهد کرد.
آسيب دائمی در خلال درمان بعيد است:
گاه متخصصين بالينی نگران هستند کاری در درمان انجام دهند که نتيجه اش آسيب دائمی به کودک لکنتی باشد.
در تلاش برای رهايي از اين نگرانی،نظری را که در ابتدا بيان کرده بودم تکرار می کنم.
کودکان بسيار انعطاف پذير هستندوبرای مثال زمانيکه دو کودک با هم بحث می کنند. می توانند بدترين دشمن هم باشند و پس ازچند لحظه دوباره بهترين دوست هم می شوند.
بدترين نا اميدی کودکان با يک لبخند،در اغوش کشيدن،سخن دلگرم کننده و يا يک بستنی قيفی فورا به شادی تبديل می شود.
نکته اين است که حتی اگر يک متخصص بالينی در درمان کاری بکند که نتيجه اش منفی باشد،اثر آن مدت زيادی به طول نمی انجامد.
نگهداشتن کودک از نگهداری بزرگسال در سطح پايين دشوار تر است.
متخصص بالينی فقط بايد نسبت به تغييرات نامطلوب در رفتار کودک حساس بوده و در صورت لزوم با آن سازگار شود.
حتی اگر متخصص بالينی سازگار نشود،احتمالا کودک اين کار را خواهد کرد.علاوه بر اين متخصص بالينی بايد بداند امکان بهتر يا بدتر شدن کودک لکنتی در رابطه با آنچه متخصص بالينی انجام می دهد ،وجود دارد.
متخصص بالينی توانايي کنترل تمامی عوامل موثر بر مشکل روانی گفتار کودک را ندارد.اگر مشکل به سادگی و با سرعت رفع نمی شود،او بايد در مقابل احساس گناه نسبت به خودش مقاومت کند و مراقب در نظر گرفتن اعتبار فراوانی برای دستيابی به امکان بهبودی توسط منابع ديگری غير از استعداد های قابل توجه متخصص بالينی باشد.
کودک کم سن لکنتی به آسانی طبقه بندی نمی شوند.
بايد قبل از حرکت به سمت درمانی خاص برای کودکان کم سن لکنتی،بر ناهمگون بودن گروه های افراد لکنتی با کسانی که ما در نظر داريم تاکيد کنم.
«کودکان کم سن لکنتی »می توانند در طيف سنی 2تا14سال قرار بگيرند. مطمعئنا هيچ کس توصيه نمی کند. ما با نوجوان لکنتی مانند لکنتی در سن پيش دبستانی رفتار کنيم.سن مطمئنا يک عامل در تعيين رويکردی است که متخصص بالينی در کار بافرد لکنتی از آن استفاده کند. اما عامل ديگری نيز وجود دارند که دارای چنين اهميتی هستند،آگاهی مراجعه کننده مشکلات،بسامد و شدت ناروانی ها، وجود علائم زبانی و موقعيتی و عوامل ديگر. برنامه درمانی داده شده به کودک بايد برای حمله به مشکلات خاص و ارضاء نياز های خاص آن کودک طراحی شده باشد.
من در مورد درمان «کودکان کم سن در مراحل اوليه لکنت» و «کودکان کم سن در مراحل پيشرفته لکنت» بحث خواهم کرد. اما متخصص بالينی بايد بداند تعدادی از اين کودکان نمی توانند در يکی از اين دو طبقه بندی قرار بگيرند.
مراجعه کننده کنندگان بسياری به عناصری از هر دو برنامه احتياج خواهند داشت.
ممکن است در همان زمان تعدادی از مراجعه کنندگان 12 ساله از برنامه درمانی طراحی شده برای افراد بزرگسال بهره ببرند.
درمان لکنت زبان ـ برنامه درمانی لکنت زبان_لیدکامب
انواع روش های درمانی لکنت زبان
درمان کودکان دارای لکنت:برنامه افزایش طول گفته
انجام اصلاح به طور خودکار در لکنت
تفاوت ناروانی طبیعی و لکنت زبان چیست؟
اینستاگرام کلینیک یاشا ـ خدمات گفتاردرمانی ـکاردرمانی ـ روانشناسی در گرگان