اختلال هیجانی_رفتاری
اختلال آشفتگی عاطفی
IDEA اختلال هیجانی رفتاری یا اشفتگی عاطفی را به شرح زیر تعریف می نمایند:
“… شرایطی که یک یا چند مورد از ویژگی های در طولامی مدت یا در تایم مشخصی داشته باشد که بر عملکرد آموزشی کودک تأثیر منفی بگذارد و اختلال ایجاد کند:
الف) عدم توانایی در یادگیری ک توسط عوامل فکری ، حسی یا بهداشتی نمیتواند توضیح داده شود.
ب) عدم توانایی در ایجاد یا حفظ و برقراری روابط رضایت بخش بین فردی با همسالان و معلمان.
ج) عدم کنترل احساسات یا رفتارنامناسب رفتار در شرایط عادی
(د) روحیه فراگیر ناخوشایند یا افسردگی.
(ث) کشش به ایجاد علائم جسمی یا ترس های مرتبط با مشکلات شخصی بین فردی یا مدرسه. ”
طبق تعریفی که توسط IDEA شده است ، اختلال عاطفی شامل اسکیزوفرنی است اما این در مورد کودکانی کیک اختلال عاطفی دارند صدق میکند و در مورد کودکانی کاز نظر اجتماعی سازگار هستند صدق نمیکند.
مشخصات
همانطور که در تعریف IDEA واضح است ، آشفتگی های عاطفی میا اختلال هیجانی فرد را در مناطقی فراتر از احساسات تحت تأثیر قرار می دهند. بنا به نوع اختلال روانی خاص ، ممکن است مهارتهای جسمی ، اجتماعی یا شناختی فرد نیز تحت تأثیر قرار گیرد. اتحاد ملی بیماری روانی (NAMI) این موضوع را خیلی خوب این چنین بیان می کند:
بیماری های روانی یه شرایطی را موجب میشوندکه باعث به همریختگی تفکر ، احساس ، خلقی ، توانایی ارتباط با دیگران و عملکرد روزمره فرد میشود و انها را مختل میکند. مانند زمانی که دیابت نوعی اختلال در لوزالمعده است ، بیماری های روانی شرایط پزشکی است. که اغلب منجر به کاهش ظرفیت مقابله با خواسته های عادی زندگی می شود و ادم را ضعیف میسازد.
بعضی از خصوصیات و رفتارهایی که در کودکانی مشاهده می شود که دچار اختلال عاطفی یا اختلال هیجانی هستند عبارتند از:
۱- بیش فعالی (طول توجه کوتاه ، تکانشگری)؛
۲- پرخاشگری یا رفتارهای آسیب زا (عمل کردن ، نبرد.کشتی و جنگ).
– عدم تعامل اجتماعی با دیگران ، ترس بیش از حد یا اضطراب
m بی کفایتی (گریه نامناسب ، ضعف های خنک ، مهارت های مقابله ای ضعیف)؛ و
difficulties مشکلات یادگیری (عملکرد دانشگاهی زیر سطح نمره).
کودکان با جدی ترین اختلالات عاطفی و هیجانی ممکن است تفکر تحریف شده ، اضطراب بیش از حد ، اعمال حرکتی عجیب و غریب و نوسانات روانی غیر طبیعی را نشان دهند.
بیشتر کودکانی که دچار این اختلال نمیشوند نیز ممکن است. در موقعیت های مختلف و زمان های متفاوت رفتار های مشابه بروز دهند. اما با این حال کودکانی ک دچار اختلال عاطفی یا هیجانی هستند. این رفتار هارا در طولانی مدت از خود نشان میدهند و رفتارشان نشان دهنده عدم مقابله با محیط وهمسالان خود است.
علل
کسی علت واقعی یا علل ایجاد اختلال عاطفی را نمی داند ، اگرچه چندین عامل از جمله
۱-وراثت
۲-اختلال مغزی
۳-رژیم غذایی
۴-استرس و عملکرد خانواده پیشنهاد شده و با جدیت تحقیق شده است. با وجود تحقیقات زیادی ک هر روز انجام می شود تا به امروز ، محققان متوجه شده اند که هیچ یک از این عوامل علت اصلی مشکلات رفتاری یا عاطفی نیستند.
طبق گفته NAMI ، بیماریهای روانی می توانند بر افراد در هر سنی ، نژاد ، مذهبی و درآمد تأثیر بگذارند. به علاوه:
بیماری های روانی نتیجه ضعف شخصی ، کمبود شخصیت و یا تربیت ضعیف نیست. بیماریهای روانی قابل درمان هستند. بیشتر افرادی که به یک بیماری روانی جدی مبتلا می شوند با شرکت فعالانه در یک برنامه درمانی فردی ، می توانند از علائم خود رهایی پیدا کنند.
فرکانس
براساس CDC (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها) ، تقریباً 8.3 میلیون کودک (14.5٪) در سنین 4 تا 17 سال والدینی دارند که با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا کارکنان مدرسه در مورد مشکلات عاطفی یا رفتاری کودک صحبت کرده اند. (6) تقریباً 2.9 میلیون کودک برای این مشکلات داروی تجویز کرده اند
.اختلالات عاطفی خاص
همانطور که گفته شد ، اختلال عاطفی یک اصطلاح معمول برای تعدادی از اختلالات روانی مختلف است. بیایید مختصر به برخی از رایج ترین آنها بپردازیم.
اختلالات اضطرابی
همه ما گاهی اضطراب را تجربه می کنیم ، اما برای بسیاری از افراد ، از جمله کودکان ، اضطراب می تواند بیش از حد و طولانی، مداوم ، میتواند به ظاهر غیرقابل کنترل و پرخطر باشد. ممکن است ترس غیر منطقی از شرایط روزمره درگیر باشد. این سطح بالا از اظطراب با این نشانه ها میتواند نشان از اختلال اظطراب باشد.
همانطور که با اصطلاح اختلال عاطفی ، “اختلال اضطراب” اصطلاحی معمول است که در واقع به چندین ناتوانی مجزا اشاره دارد که دارای ویژگی اصلی ترس غیر منطقی هستند: اختلال اضطراب عمومی (GAD) ، اختلال وسواس-اجباری (OCD) ، اختلال هراس ، پس از ضربه اختلال استرس (PTSD) ، اختلال اضطراب اجتماعی (که به آن هراس اجتماعی نیز گفته می شود) و هراسهای خاص.
طبق گفته ی انجمن اختلالات اضطرابی آمریکا ، اختلالات اضطرابی شایعترینبیماری های روانی است که کودکان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهدو همچنین انها بسیار قابل درمان هستندکمتأسفانه ، فقط حدود 1/3 از مبتلایان یعنی درصد کمی تحت درمان
قرار می گیرند.
اختلال رفتاری
اختلال سلوک اشاره دارد به گروهی از مشکلات رفتاری و عاطفی در جوانان .
کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال در ۷رعایت قوانین و رفتار به شیوه اجتماعی قابل قبول مشکلات بسیاری دارند و در واقعا قانون شکن هستند
ااین اختلال ممکن است شامل برخی از رفتارهای زیر باشد:
۱_تجاوز به مردم و حیوانات.
۲-تخریب اموال؛
۳_بی پروایی ۴_دروغ گفتن ۵-دزدی.و موارد نقض جدی قوانین.
اگرچه اختلال سلوک یکی از دشوارترین اختلالات رفتاری برای درمان است ، اما جوانان اغلب از طیف وسیعی از خدمات بهره مند می شوند که عبارتند از:
ainingآموزش برای والدین در مورد نحوه رفتار کودک یا نوجوان؛
خانواده درمانی
aining آموزش مهارت های حل مسئله برای کودکان و نوجوانان. و
services خدمات مبتنی بر جامعه که در زمینه تأثیرات خانواده و اجتماع بر جوان متمرکز است.
اختلالات اشتها
اختلالات خوردن توسط رفتارهای خوردن غذای بسیار ناچیز یا ناچیز یا احساس پریشانی شدید یا نگرانی در مورد وزن و شکل بدن مشخص می شود. زنان نسبت به مردان در معرض اختلال خوردن هستند.
Anorexia nervosa و bulimia nervosa دو نوع شایع اختلالات خوردن هستند. Anorexia nervosa با خود گرسنگی و کاهش چشمگیر وزن مشخص می شود. Bulimia nervosa شامل یک چرخه پرخوری ، سپس استفراغ یا پاکسازی خود ناشی از آن می شود. هر دوی این اختلالات بالقوه تهدید کننده زندگی هستند..
اختلال وسواس فکری عملی
که اغلب به عنوان OCD خوانده می شود ، اختلال وسواس-اجباری در واقع یک اختلال اضطراب محسوب می شود (که در این برگه حقوقی قبلاً مورد بحث قرار گرفته بود). OCD با افکار مکرر ، ناخواسته (وسواس) و / یا رفتارهای تکراری (اجبار) مشخص می شود. رفتارهای تکراری (شستشوی دست ، شمارش ، چک کردن یا تمیز کردن) اغلب با امید پیشگیری از افکار وسواسی یا از بین رفتن آنها انجام می شود. با این حال ، انجام این به اصطلاح “آیین ها” ، فقط امداد موقت را فراهم می کند ، و انجام نکردن آنها بطور چشمگیر اضطراب را افزایش می دهد.
بسیاری از شواهد علمی نشان می دهد که OCD عاملش عدم تعادل شیمیایی در مغز است. درمان بیشتر افراد مبتلا به OCD باید شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:
متخصص درمانی که در رفتار درمانی آموزش دیده است.
◾ رفتار درمانی شناختی (CBT)؛
icationmedication (معمولاً داروی ضد افسردگی).
اختلالات روانی
“اختلالات روانی” اصطلا دیگری است که برای اشاره به اختلالات روانی شدید استفاده می شود و باعث تفکر و برداشت غیر طبیعی می شود. دو مورد از علائم اصلی توهم و توهم است. هذیان ، باورهای دروغین است ، مانند فکر کردن که کسی علیه شما توطئه می کند. توهم تصورات غلط است ، مانند شنیدن ، دیدن یا احساس چیزی که در آن وجود ندارد. اسکیزوفرنی یکی از انواع اختلالات روانی است. بقیه هم هستند.
بسته به اختلال خاص درگیر ، درمان اختلالات روانی متفاوت است. بیشتر آنها با ترکیبی از داروها و روان درمانی (نوعی مشاوره) درمان می شوند.
منبع:
انستیتوی ملی بهداشت روان (NIMH)
آیین نامه قوانین فدرال ، عنوان 34 ، 30000 § (ج) (4)
اینستاگرام کلینیک یاشا ـ خدمات گفتاردرمانی ـکاردرمانی ـ روانشناسی در گرگان
اختلال سلوک ـاختلالات روانی عاطفی
(لکنت زبان نوجوانان)اختلالات روانی گفتار در نوجوانان- اختلالات روانی عاطفی