ابزار اصلاح لکنت
سال های متمادی ، درمانگران و افراد دارای لکنت به روش های اصلاح لکنت ون رایپر متکی بودند.
ابزار های اصلاح لکنت
- ابطال ( حذف ، کنسل کردن ، اصلاح بعد از وقفه )
- رهایی ( خروج آسان ، اصلاح حین وقفه )
- آماده سازی ( ورود آسان ، اصلاح قبل از وقفه )
این راهکارهای اصلاح لکنت برای کمک به کاهش تنس سا تقلای افراد دارای لکنت هنگام صحبت کردن ، طراحی شده اند. در واقع این روش ها نه تنها به افراد کمک می کنند . که راحت تر صحبت کنند. بلکه به آنها کمک می کنند تا مهارت مانیتورینگ و نظارت بر خود را بهبود بخشیده . و به توانایی خود در مدیریت لکنت پی ببرند.
و از همه مهمتر راهکارهایی هستند که به افراد دارای لکنت در زندگی کمک می کنند. تا بعد از اتمام درمان به صورت دراز مدت بتوانند با موقعیت های جدید روبرو شوند.
رهایی ( اصلاح لکنت حین وقفه )
رهایی یا خروج آسان یک روش اصلاح لکنت است که در لحظه لکنت استفاده می شود. رهایی را می توان با نام سر دادن به کار برد. به دلیل اینکه این واژه ای است که به نظر می رسد به بسیاری از مراجعان جوان ما در فهم شیوه کمک کند. همچنین واژه خروج آسان را نیز برای مقایسه با ورود آسان و اصطلاح آماده سازی ون رایپر را نیز می توان به کار برد.
می توانیم هرکدام از واژه ها را که خواستیم برای این روش به کار ببریم. اما آموزش دادن چند نام به مراجع برای یک روش گاهی باعث سردرگمی او می شود. هرچند می تواند به آنها انعطاف پذیری در نحوه مواجهه با لکنتشان را بیاموزد.
اهداف اصلاح لکنت حین وقفه
اهداف این روش عبارتند از :
- کاهش تنس بدنی :
رهایی شامل کمک به فرد برای راحت تر و با تقلا کمتر لکنت کردن می شود.
- بازیابی حس کنترل :
مانند روش ابطال ، رهایی به کودک کمک می کند که حس کنترل لکنت را مجددا به دست آورد.
در این روش کودک در لحظه لکنت برای بازیابی کنترل تلاش می کند. تا اینکه صبر کند تا لحظه لکنت پایان یابد. استفاده از رهایی به کودک اجازه ادامه دادن به گفتارش را بدون نیاز به توقف و مکث می دهد.
فرایند اجرای شیوه خروج آسان / رهایی :
مانند ابطال فرآیند رهایی یک روند رو به جلو و مستقیم دارد. و مانند ابطال روند آن روی کاهش تنس بدنی تمرکز دارد. سه مرحله در استفاده از رهایی وجود دارد.:
- کودک ابتدا تشخیص می دهد که در وسط یک لحظه لکنت است. و مچ ناروانی را می گیرد. همانگونه که در تمرین ماندن در لحظه لکنت توضیح داده شد.
- کودک مکان و میزان تنس را تعیین می کند. و سپس آن را کاهش می دهد. بعضی از مراجعان متوجه می شوند که کشیدن صدا به میزان کم هنگام کاهش دادن تنس مفید است. گاهی اوقات وقتی در حال تجربه یک قفل با تنس زیاد هستند. می توانند تکنیک رهایی خود را با یک پرش یا لکنت آسان آغاز کنند.
- در نهایت مراجع با استراحت دادن کلمه و سپس شروع مجدد کلمه با تنش بدنی کمتر ادامه می دهد.
لازم به ذکر است که فرد می تواند تا هر موقع که نیاز است در وسط لحظه لکنت بماند تا در طول لکنتش کنترل لازم را روی تنس به دست آورد.
هنگام استفاده از این روش کودک باید یاد بگیرد هنگامی که احساس تنس در گفتارش دارد. تا وقتی که تنس را تشخیص و تغییر نداده نباید کلمه را به اتمام برساند.
لازمه این کار از بین بردن فشار زمان لازم برای اتمام سریع کلمه است. به همین دلیل او نباید تا وقتی که کنترل مجدد روی گفتارش را به دست نیاورده به صحبت کردن ادامه دهد.
در شیوه رهایی تغییر در طول وقوع لکنت رخ می دهد تا بعد از آن.
این مزیت کلیدی شیوه رهایی است که منجر به گفتار روانتر و طبیعی تر می شود. اما این مزیت با سختی و نیاز به تمرین زیاد به دست می آید.
مانند ابطال ما اغلب رهایی را با لکنت کاذب ارائه می دهیم. تا کودک بتواند تمرین را با انواع مختلف لکنت مثل تکرار ، کشیده گویی و قفال ، و درجات مختلفی از تنس انجام دهد. او می تواند با ایجاد تنس ، ماندن در لحظه و رها کردن تنس به طور همزمان و ادامه دادن به گفتار را تمرین کند.
لینک های مرتبط با ” ابزار اصلاح لکنت : رهایی ”
انواع روش های درمانی لکنت زبان
با ما همراه باشید در :
تلفن : 09909501428