ابزار اصلاح لکنت
سال های متمادی ، درمانگران و افراد دارای لکنت به روش های اصلاح لکنت ون رایپر متکی بودند.
ابزار های اصلاح لکنت
- ابطال ( حذف ، کنسل کردن ، اصلاح بعد از وقفه )
- رهایی ( خروج آسان ، اصلاح حین وقفه )
- آماده سازی ( ورود آسان ، اصلاح قبل از وقفه )
این راهکارهای اصلاح لکنت برای کمک به کاهش تنس سا تقلای افراد دارای لکنت هنگام صحبت کردن ، طراحی شده اند. در واقع این روش ها نه تنها به افراد کمک می کنند . که راحت تر صحبت کنند. بلکه به آنها کمک می کنند تا مهارت مانیتورینگ و نظارت بر خود را بهبود بخشیده . و به توانایی خود در مدیریت لکنت پی ببرند.
و از همه مهمتر راهکارهایی هستند که به افراد دارای لکنت در زندگی کمک می کنند. تا بعد از اتمام درمان به صورت دراز مدت بتوانند با موقعیت های جدید روبرو شوند.
کنسل کردن ( ابطال ) لکنت
کنسل کردن یا ابطال یکی از روش های اصلاح لکنت است که بعد از وقوع لحظه ی لکنت استفاده می شود. این روش سه هدف عمده دارد.
اهداف شیوه ابطال:
- کاهش تنس و تقلا بدنی :
ابطال به کودک کمک می کند. میزان تنسی که بعد از لحظه ی لکنت و قبل از ورود به کلمه و عبارت بعدی احساس می کند را کاهش دهد. این روش به کاهش تنس احتمالی که به وجود خواهد آمد و باعث لکنت بیشتر در گفتار او خواهد شد کمک می کند.
- بازیابی احساس کنترل :
ابطال به کودک کمک می کند که حس کنترل را در گفتارش بعد از اینکه به کلمه ای که در آن لکنت کرده بر می گردد. و آن را دوباره با میزان تنس متفاوت تولید می کند. دوباره به دست آورد.
با برگشت به لحظه ی لکنت و بازیابی کنترل بیشتر روی گفتارش متوجه می شود. که لکنت قابل کنترل است. این کار می تواند به کودک حس قدرت زیادی بدهد. و می تواند اعتماد به نفس او را در مهارت های ارتباطیش افزایش دهد.
- حساسیت زدایی
ابطال یک ابزار بسیار سودمند برای کمک به از بین رفتن حساسیت کودک نسبت به نگرانیش در مورد لکنت است.
به دلیل اینکه فرد باید به کلمه ی لکنت شده بعد از لحظه وقوع لکنت برگردد. این روش او را مجبور می کند که به طور مستقیم با ترسش از کلمه ی لکنت شده رو به رو شود. همچنین او را مجبور می کند که با نگرانیش در مورد اینکه دیگران چگونه ممکن است لکنتش را درک کنند رو به رو شود.
فرآیند اجرای شیوه ابطال:
فرایند استفاده از ابطال فرایند نسبتا مستقیمی است.
سه جزء اصلی برای اجرای موفقیت امیز ابطال وجود دارد.
- کودک تشخیص دهد که در حال تجربه یک لحظه لکنت است.
- بعد از اینکه کودک کلمه لکنت شده را به پایان رساند ابتدا مکث می کند. او این مکث را برای تجزیه و تحلیل لکنت و کشف محل تنس در مکانیزم گفتارش انجام می دهد.
- سپس به ابتدای کلمه لکنت شده بر می گردد. و آن را دوباره می گوید.
در ابتدا مراجع ممکن است در تجزیه و تحلیل کردن لکنت و رها کردن تنس مشکل داشته باشد. در صورتی که او روش ” ماندن در لحظه ” که قبلا توضیح داده شده را تمرین کند. و در صورتی که در مورد مکانیزم گفتار و تفاوت بین عضلات دارای تنس و ریلکس بداند. خواهد فهمید که این جنبه از ابطال به مرور آسان تر و خودکارتر خواهد شد.
لینک های مرتبط با ” ابزار های اصلاح لکنت ، ابطال ” :
جهت ارتباط بیشتر می توانید از طریق :
تلفن : 09909501428
با ما همراه باشید.
1 دیدگاه